gerb1


КОНТАКТИ

вул. Генерала Чупринки, 134,
м. Львів, 79057

Тел./факс: +38(032) 238-81-94
e-mail: ecology(a)nltu.edu.ua

http://ecology.nltu.edu.ua

Природний заповідник "Розточчя"

rozto44jaНаціональний лісотехнічний університет Укрїни є ініціатором створення природоохоронних об'єктів місцевого та загальнодержавного значення. В 1974 році з ініціативи університету засновано Державний заказник "Страдчанський ліс", у 1978 році - заповідне урочище "Королева гора".

У 1984 року постановою Ради Міністрів Української РСР організовано Природний заповідник "Розточчя" площею 2084,5 га. Заповідник складається з двох лісництв (Верещицьке та Ставчанське), протяжність території з півночі на південь становить 8 км, із заходу на схід - 12 км, адміністрація розміщена в смт Івано-Франкове Янівського району Львівської обл. Заповідник є природним ядром Біосферного резервату "Розточчя", який був включений до світової мережі біосферних резерватів на 23 сесії МАБ ЮНЕСКО у червні 2011 році у м. Дрезден.

Особливістю Розточчя є висока лісистість. Це єдине місце в Україні, де на порівняно невеликій території сконцентровано понад 20 типів лісу. Тут перекриваються ареали багатьох євроазійських видів дерев і чагарників, що в поєднанні з високою мозаїчністю грунтів привело до формування унікальних угруповань. Особливо цінним є сосново-букові та сосново-дубово-букові ліси.

Заповідник є базою практик для студентів не тільки НЛТУ України, а й інших вищих та спеціальних навчальних закладів. Заповідник проводить значну еколого-просвітницьку роботу.

zoorozto44ja

GREEN Blue Orange BACK TO TOP