gerb1


КОНТАКТИ

вул. Генерала Чупринки, 134,
м. Львів, 79057

Тел./факс: +38(032) 238-81-94
e-mail: ecology(a)nltu.edu.ua

http://ecology.nltu.edu.ua

Дні заповідників та національних парків 18 - 22 квітня

18 - 22 квітня - Дні заповідників та національних парків

 synevirУ рамках Всесвітнього дня  Землі (22 квітня) сформувався проект, який назвали Марш парків (англ. March for Parks). Це масова екологічна акція, що сприяє залученню заходів пропаганди і заохочення природоохоронної діяльності.

Марш парків (англ. March for Parks) – це масова екологічна акція, що має на меті підняття авторитету охорони природних територій (заповідників, національних парків тощо), що охороняються.

Започаткована вона Дж. Мортоном в сорокових роках дев’ятнадцятого століття. Починаючи з 1990 року природоохоронний рух  отримав назву – “Марш парків”. З 1995 року його підтримали країни Європи та Азії.  Україна долучилась до цієї акції  1996 р. 

Основною метою акції є залучення уваги влади, засобів масової інформації, комерційних організацій та й просто всіх жителів планети до проблем охорони природних територій (ОПТ), надання їм реальної практичної допомоги у збереженні та розвитку заповідних місць, виховання у підростаючого покоління почуття гордості за наше природне надбання і почуття відповідальності за його стан, формування позитивного ставлення населення до живої природи, у збереженні якої важливу роль відіграють ОПТ.

 Марш парків давно вже став очікуваною подією, а його головні принципи – добровільність і безмежність – дозволяють взяти в ньому участь будь-кому. У ці кілька днів заповідники і національні парки розповідають про себе, про соціальну значущість і важливість заповідних територій для збереження природи всієї планети. Взагалі заходи акції дуже різноманітні і залежать від можливостей організаторів на місцях. Як правило –  це різні конкурси, семінари, круглі столи, прес-конференції, дні відкритих дверей, екологічні десанти (збір сміття, посадка дерев і чагарників, розчищення джерел тощо), тематичні виставки та концерти, публікації в пресі, тематичні теле- і радіопередачі, акції волонтерської допомоги та збір благодійних коштів на підтримку ОПТ.

Науково-технічна бібліотека Національного лісотехнічного університету України своїми формами і засобами долучається до популяризації Маршу парків. З 18 до 22 квітня у приміщенні наукового читального залу бібліотеки експонується тематична книжкова виставка "Заповідники  та національні парки".

На сайті бібліотеки віртуальна виставка "Марш парків" розміщена в розділі "Виставки" - квітень 2016р.

feel_earth_power2
GREEN Blue Orange BACK TO TOP